Starbucks'ın değeri İsrail saldırıları protestolarında eriyor

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki gösteren protestolarda hedef olan ABD'li kahve zinciri Starbucks'ın hisse senedi fiyatları düşmeye devam ediyor.

GÜNDEM 3.05.2024 16:30:00 0
Starbucks

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının ardından dünya genelinde başlayan protestolar, ABD'li kahve zinciri Starbucks'ı da etkisi altına aldı. Starbucks'ın hisseleri değer kaybederken, şirketin toplam piyasa değeri 85 milyar doların altına geriledi.

Protestoların Hedefi: Starbucks

İsrail protestolarında hedef haline gelen Starbucks'ın hisseleri, Nasdaq borsasında işlem görüyor. Şirketin hisselerinin toplam piyasa değerinin 85 milyar doların altına gerilediği belirtiliyor. Özellikle son bir günde yaşanan değer kaybı dikkat çekici boyutta. Starbucks'ın hisseleri, son günlerdeki protestoların etkisiyle yüzde 16 oranında değer kaybetti ve 74,93 dolar civarında seyrediyor.

Değer Kaybı Göze Çarpıyor

Starbucks'ın hisselerinin piyasa değerinde yaşanan ani düşüş, dikkatleri üzerine çekiyor. Şirketin piyasa değeri, bir günde 100,25 milyar dolardan 85 milyar dolara gerileyerek 15 milyar doların üzerinde değer kaybetti. Bu durum, şirketin son dönemde yaşadığı en büyük değer kaybı olarak kayıtlara geçti.

Starbucks, dünya genelinde 65 ülkede faaliyet gösteren ve toplamda 35 bin üzerinde mağazası bulunan bir kahve zinciri olarak biliniyor. Türkiye'de de 685 mağazası bulunan şirket, dünyanın en büyük kahve zincirlerinden biri konumunda.


GÜNDEM
1

Bakan Uraloğlu’ndan Bursa'ya yeni otoyol müjdesi

2

Afrika sıcakları kapıda! Çarşamba günü dikkatli olun

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tarım ve kırsal kalkınma süreci başlatıyoruz

4

Emeklilere yeni imkanlar: SGK'dan sağlık ve sosyal hizmetlerde devrim

5

Bursa dahil 77 ilde "MERCEK-19" operasyonu

EKONOMİ