RTÜK'ten kişisel verileri ihlal eden televizyonlara ceza

RTÜK, özel hayatın gizliliğini ihlal eden NOW Haber'e ve hakaret içeren açıklamalara yer veren Tele 1'e yaptırım uyguladı.

GÜNDEM 3.05.2024 14:30:00 0
RTÜK

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), haftalık olağan toplantısında özel hayatın gizliliğini ihlal eden ve kişisel verileri ifşa eden televizyon kanallarına yönelik kararlarını açıkladı. NOW Haber'e ait özel yazışmaları yayınlayan ve Adalet Bakan Yardımcısı Ramazan Can'ın mesajlarını gizlice kayda alarak yayınlayan kanala idari para cezası verildi. Benzer şekilde, Tele 1 kanalının "Türkiye'nin Gündemi" programında yapılan hakaret içeren açıklamalar nedeniyle de yaptırım uygulandı.

RTÜK, NOW Haber ve Tele 1'e Yaptırım Uyguladı

RTÜK'ün haftalık toplantısında ele alınan ilk dosyalar, NOW Haber'e aitti. Kanal, Bursa Milletvekili Mustafa Varank'ın cep telefonundaki özel yazışmalarını ve Adalet Bakan Yardımcısı Ramazan Can'ın mesajlarını ifşa ettiği için özel hayatın gizliliği ilkesine aykırı hareket ettiği gerekçesiyle idari para cezası aldı.

Tele 1 kanalı ise "Türkiye'nin Gündemi" programında yapılan hakaret içeren açıklamalar nedeniyle RTÜK tarafından cezalandırıldı. Programda siyasetçiler ve kişiler hedef alınarak yapılan açıklamalar, eleştiri sınırlarını aşarak kişileri küçük düşürücü nitelikteydi ve bu durum kanalın yayın ilkelerine aykırı bulundu.


 


GÜNDEM
1

Bakan Uraloğlu’ndan Bursa'ya yeni otoyol müjdesi

2

Afrika sıcakları kapıda! Çarşamba günü dikkatli olun

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tarım ve kırsal kalkınma süreci başlatıyoruz

4

Emeklilere yeni imkanlar: SGK'dan sağlık ve sosyal hizmetlerde devrim

5

Bursa dahil 77 ilde "MERCEK-19" operasyonu

EKONOMİ