Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Türkiye, Gazze sınavını en başarılı veren ülkelerden biri"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vakıf Haftası töreninde yaptığı konuşmada Türkiye'nin Gazze'ye gönderdiği insani yardımları ve İsrail ile olan ticari ilişkileri hakkında açıklamalarda bulundu.

SİYASET 6.05.2024 15:02:00 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan:

Gaziantep'te düzenlenen Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen Vakıf Haftası Toplu Açılış ve Vakıf İnsan Ödül töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Gazze'ye yönelik insani yardımları ve İsrail ile olan ticari ilişkilerine değindi.

Erdoğan, vakıfların önemine vurgu yaparak, Türkiye'nin son 21 yılda 5 bin 500 ecdat yadigarı eseri yeniden ayağa kaldırdığını ve bu eserlerin ülke kültürüne katkı sağladığını belirtti. Bugünkü törende 201 vakıf eserinin toplu açılışının gerçekleştirildiğini ifade etti.

Gazze'ye yapılan insani yardımlara da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin bugüne kadar toplam 50 bin tona ulaşan insani yardımla Gazze'ye en fazla yardım gönderen ülkelerden biri haline geldiğini dile getirdi. Ayrıca, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı Türkiye'nin aldığı tavrı da vurguladı.

İthalat ve ihracat konusunda ise Erdoğan, Türkiye'nin İsrail ile ticari ilişkilerini tamamen durdurduğunu açıkladı. Bu adımın İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı Türkiye'nin net bir duruş sergilemesinin bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vakıf insanı olarak ödül alan Bayram Kızılaslan'ı da tebrik ederek, Türkiye'nin vakıf kültürüne ve insanına verdiği önemi vurguladı.


 


GÜNDEM
1

Bakan Uraloğlu’ndan Bursa'ya yeni otoyol müjdesi

2

Afrika sıcakları kapıda! Çarşamba günü dikkatli olun

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tarım ve kırsal kalkınma süreci başlatıyoruz

4

Emeklilere yeni imkanlar: SGK'dan sağlık ve sosyal hizmetlerde devrim

5

Bursa dahil 77 ilde "MERCEK-19" operasyonu

EKONOMİ